Δευτέρα, Μαΐου 14, 2007

Για τον πολιτισμό

Πολιτισμικός λαϊκισμός είναι η "διανοήστικη" υπόθεση που υποστηρίζει ότι οι καθημερινές συμβολικές εμπειρίες και πρακτικές των ανθρώπων είναι περισσότερο σημαντικές αναλυτικά και πολιτικά από τον Πολιτισμό με κεφαλαίο Π.

Αυτά για αποκατάσταση μιας κάποιας ισορροπίας...

4 σχόλια:

diva είπε...

:-)Καλημέρα. Μας χρειαζόταν η διευκρίνηση:-)

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το αντίθετο είναι ο πολιτισμικός ελιτισμός. Τη μιά μας λές ότι όλα είναι ποπ και την άλλη διαχωρίζεις τον Πολιτισμό με Π; Εξηγείς τι είναι ο λαϊκισμός, αλλά αφήνεις αυτόν τον Πολιτισμό έτσι αόριστο;

Οι θεωρίες σου είναι ειδύλλια του κώλου και ζαμπόν χωρίς λιπαρά. :) Στο γάμο του Στ. θα είσαι; Θα είναι ο dj Άλεξ, που είδες να σκρατσάρει στη φωτογραφία με τη μπανάνα και το ττάππο της ζιβανίας. Αν το χάσεις αυτό, μη ξαναμιλήσεις για πολιτισμό.

Floydian είπε...

φίλε μου δεν μίλησα για μια μορφή πολιτισμού που υπερέχει των άλλων. Πολιτισμός, κουλτούρα ή όπως αλλιώς θέλεις πες το μπορεί να είναι τα πάντα. Φτάνει όμως να επιφορτιστούν με νοήματα που επιδέχονται ερμηνεία. Αφού λοιπόν η κριτική δεν μπορεί να βασίζεται πλέον σε αισθητικά κριτήρια αξιολογώ με βάση τις ιδέες που μεταδίδουν-αντιπροσωπεύουν. Έτσι ορίζω τον Πολιτισμό μου.

Για το γάμο του Σταυρή ακόμα δεν ξέρω. Υπολογίζω μέχρι τη δευτέρα να ξέρω. Περιμένω να μου πουν για τη δουλειά.

Floydian είπε...

...