Σάββατο, Αυγούστου 26, 2006

Δυσπιστία και Θεοσοφισμός: μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε

Η ιδανική τεχνοτροπία σύνθεσης για τον μέτριο καλλιτέχνη: υπέρτατος μινιμαλισμός με μία δόση δυσπιστίας και αμφιβολίας.
Σκέψη: μινιμαλισμός είναι η ενδεχομένως ωραία συνύπαρξη στοιχείων που βασίζεται όμως στην απόλυτη αδράνεια των μελών της συνύπαρξης.

Μουσική στα αυτιά μου. Αγαπώ την όταν νιώθω το φορτίο της, αυτό που λέει κι ας μην το καταλαβαίνω. Κουτοπόνηρη η μουσική που προσπαθεί να απλωθεί σε κάτι δικό μου, να κλέψει τα λόγια κι εγώ να νομίζω πως είναι δικά της.

Σε εσάς μεγάλοι επιστήμονες και αναλυτές… Ή πολύ χαζοί είστε ή πολύ σαδιστές… Αφού φτάσατε να ορίσετε την ευεξία ως εγκεφαλική αντίδραση, αν είστε βέβαιοι για αυτό που υποστηρίζετε θα ‘πρεπε να μάχεστε για το δικαίωμα όλων να μπορούν να κατέχουν αυτή τη χημική ουσία. Σαδιστές είστε αν είστε βέβαιοι αλλά το απολαμβάνετε κρατώντας το για τον εαυτό και σας μόνο… Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει λάθος, δυσάρεστες συνέπειες… Θα ‘πρεπε να γνωρίζετε ότι οι επιπρόσθετες τάχα παρενέργειες που προκαλεί δεν υφίστανται… Η μνήμη, η μάθηση, η κίνηση καθώς και το σώμα που δηλώνετε ότι επηρεάζονται από αυτήν είναι αμελητέες, άχρηστες λειτουργίες… Το γκρέμισμα αυτών των λειτουργιών, η πλήρης απαξίωση τους είναι ακριβώς αποτέλεσμα της ευτυχίας ή ευεξίας αν προτιμάται. Η ευτυχία ως συνειδητή εμπειρία-συναίσθηση για ένα όν ή για μία είναι-ότητα αν πάλι προτιμάτε, αυτό πους εσείς ορίσατε σαν χημική ή όπως αλλιώς την ονομάζετε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, προϋποθέτει είτε την κατάργηση (της μετακίνησης δηλαδή του όντος σε μια νέα θέση η κατάσταση που δεν επιδέχεται το όποιο ποσό ενέργειας και επομένως τερματισμού της ενεργειακής αντιπαράθεσης), είτε την υπέρβαση (την κατάργηση της ενεργειακής σύγκρουσης όχι αποφεύγοντας την άλλη ενέργεια αλλά επικρατώντας απόλυτα πάνω σε αυτή. Τι εννοώ: αυτά που ακριβώς υπερβαίνει ή καταργεί η ευτυχία είναι αυτά που εσείς θεωρήσατε ως αρνητικά επηρεαζόμενες ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ λειτουργίες… Με απλά λόγια δεν είναι δυνατόν η αιώνια αναζήτηση των ανθρώπων για την απόλυτη ευτυχία και σύμφωνα με τις μελέτες σας ακόμη και η πλήρης βίωση της με την ουσία σας να ορίζεται ως εξαρτώμενη από άλλες λειτουργίες ή ακόμη και αισθήματα. Το άπειρο δεν μπορεί να οριστεί ως απλή υπέρβαση των υφιστάμενων ορίων από τη στιγμή που θα υιοθετηθούν νέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: